Jadłospis
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
PONIEDZIAŁEK 10.03.2025r.
|
Pasta z tuńczyka z ogórkiem kiszonym (ryba)
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) Masło (mleko) Papryka czerwona, cebulka zielona Herbata z cytryną |
Kapuśniak z mięsem, kiełbasą wiejską i ziemniakami (seler)
Makaron z serem i musem malinowym (pszenica, mleko) Kompot owocowy |
Sałatka z owoców tropikalnych pod jogurtową pierzynką (mleko)
Biszkopty (pszenica, jaja) |
WTOREK
11.03.2025r.
|
Płatki kukurydziane z mlekiem (mleko)
Kanapka z konfiturą o obniżonej zawartości cukru (pszenica) Masło (mleko) Jabłko Herbata z pomarańczą |
Zupa z zielonych ogórków z groszkiem ptysiowym (seler, pszenica, jaja)
Kotlet mielony (pszenica, jaja) Ziemniaki (mleko) Buraczki na ciepło Kompot owocowy |
Budyń śmietankowy (mleko)
Herbatnik (pszenica) |
ŚRODA
12.03.2025r.
|
Szynka z pieca
Graham (pszenica, żyto) Masło (mleko) Sałata, ogórek zielony, cebulka Herbata z malinami II śniadanie – smoothie truskawkowe (mleko) |
Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną (seler)
Gulasz wieprzowy (pszenica) Kasza bulgur (pszenica) Sałatka z ogórka zielonego Kompot owocowy |
Kołacz z serem (pszenica, żyto)
Herbata zielona z miętą i miodem |
CZWARTEK
13.03.2025r.
|
KUCHNIE ŚWIATA – WŁOCHY
Ser mozzarella (mleko) Weka (pszenica) Masło (mleko) Pomidor, bazylia Kakao z mlekiem (mleko)/ herbata |
KUCHNIE ŚWIATA – WŁOCHY
Zupa solferino z lanym ciastem (seler, jaja, mleko) Pizza Margherita z sosem pomidorowym i żółtym serem (pszenica, mleko) Kompot owocowy |
KUCHNIE ŚWIATA – WŁOCHY
Panna cotta z musem brzoskwiniowym (pszenica, mleko)
|
PIĄTEK
14.03.2025r
|
Pasta z zielonego groszku z pomidorami suszonymi i prażonym słonecznikiem, jajko (jaja)
Chleb pasterski (pszenica, żyto) Masło (mleko) Papryka żółta, cebulka zielona Kawa zbożowa z mlekiem (mleko)/herbata
|
Rosół z makaronem i zieleniną (seler, pszenica, jaja)
Ryba pieczona (ryba, pszenica, jaja) Ziemniaki (mleko) Surówka z marchewki i jabłka Kompot z owoców leśnych |
Koktajl bananowy na maślance (mleko)
Pałeczki kukurydziane |
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.
Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.